Ilmanvaihdon puhdistus

Tarjoan ilmanvaihdon puhdistus ja ilmanvirtojen säätö palveluja kaikenkokoisiin kiinteistöihin, omakotitaloista taloyhtiöihin ja suurempiin liikekiinteistöihinkin.
Toimialueeni on pääasiassa Joensuu ja sen lähikunnat kuten Liperi ja Kontiolahti mutta suoritan puhdistuksia pyydettäessä koko Pohjois-Karjalan alueella. Omakotitalojen ilmanvaihtokanavat
suositellaan puhdistettavaksi 10 vuoden välein tai useamminkin jos ne ovat päässeet likaantumaan.Koulut ja muut julkiset rakennukset 5 vuoden välein.Puhdistus tapahtuu alipaineistamalla kanavat ja työntämällä akselin päässä oleva pyörivä harja kanaviin.Harja irrottaa pölyn kanavista ja alipaineistaja imee pölyt ulos. Puhdistukseen kuuluu tietysti myös venttiilien pesu ja ilmanvaihtokoneen puhdistus. Puhdistuksen jälkeen on syytä vaihtaa aina uudet suodattimet koneelle.  Asiakkaan kannatta myös itse pitää huolta talon ilmanvaihdosta. Suosittelen suodattimien vaihtoa 2 kertaa vuodessa. Talvella on hyvä lisäksi imuroida suodattimista enimmät pölyt pois. Jos tulo ja poisto ilmanvirta on lähellä toisiaan voi talvella poistosuodatin likaantua enemmän ja ilmanvaihto kääntyä ylipaineiseksi. Myös lämmöntalteenotto kenno ja mahdollinen tuloilman lämmitys patteri kannattaa säännöllisesti puhdistaa. Venttiilit asiakas voi myös itse pestä jos ne näyttävät likaisilta mutta tällöin täytyy varoa ettei pyöritä venttiilin aukaisua ja näin muuta tahattomasti ilmanvaihdon säätöjä.