Hinnasto

ILMASTOINNIN PUHDISTUS JA SÄÄTÖ

1 -kerroksiset omakotitalot joissa koneellinen tulo/poisto järjestelmä n 450e sisältäen mittauksen/säädön, Hinta voi hieman vaihdella riippuen  käytetystä ajasta ja kohteen vaativuudesta.

Omakotitalot joissa pelkkä koneellinen poisto 220e mittauksen/säädön kanssa.

1 -kerroksisten omakotitalojen tulo/poisto järjestelmän pelkkä mittaus/säätö n 150e.

Asiakas voi hieman vaikuttaa puhdistuslaskun suuruuteen osallistumalla puhdistustöihin esim. pesemällä venttiileitä. Tämän huomioin loppulaskussa. Jos kohde on erityisen vaikea ja aikaavievä katson oikeudekseni silloin korottaa vastaavasti puhdistuksen hintaa.

Muut kiinteistöt esim koulut, päiväkodit ja liikerakennukset tarjousten perusteella tai tuntitöinä 55e/h/asentaja sis ALV.

HUOM omakotitalojen ilmanvaihdon puhdistus kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Kotitalousvähennys on 40% tehdyn työn osuudesta vähennettynä 100e omavastuulla(yksi omavastuu vuodessa). Eli jos ilmanvaihdon puhdistus maksaa 400e on kotitalousvähennys omavastuun kanssa 400e x 0,40 -100e = 60e. Tämä 60e vähennetään suoraan verosta eikä siis vain vähennä verotettavaa tuloa! vastaavasti jos asiakkaalla on jo ollut jotain kotitalousvähennykseen kelpaavaa työtä eikä omavastuuta mene on vähennys 160e. Vähennyksen maksimimäärä vuodessa on 2250e/puoliso eli jos jakaa vähennykset puolisoiden kesken on maksimi 4500e tälöin tietysti menee myös kaksi 100e omavastuuta. Vähennys suoritetaan valtion tulo- ja pääomaverosta näiden suhteessa, jos valtionvero ei riitä vähennys tehdään kunnallisverosta. Vähennystä ei voi siirtää seuraavalle vuodelle. 

Lisää tietoa kotitalousvähennyksestä; Veronmaksajat.f